4 april 2020
tisdag, 12 mars 2013 15:51

Henderson anställer Anna Sjöberg

Skrivet av 
alt

 

Henderson, som har ambitionen att öka i Norden, anställer Anna Sjöberg, bilden ovan, som asset manager i Sverige.


Henderson Global Investors, som förvaltar fastighetstillgångar om 12,5 miljarder pund, cirka 118 Mdr kr, säger i ett pressmeddelande att Anna Sjöberg, som baseras i Stockholm, ska rapportera direkt till Johan Åström, Head of Property, Sweden.


Anna Sjöberg ska ha ansvaret över kapitalförvaltningen av Hendersons nordiska fastighetsportfölj som omfattar fem handelsfastigheter i Sverige och en kontorsfastighet i Helsingfors.


Anna Sjöberg kommer närmast från Fortin Properties där hon hade ansvar för kapitalförvaltningen av den svenska låneportföljen. Hon har även arbetat inom Jones Lang LaSalle och Ikano.
 

Johan Åström, säger i en kommentar till rekryteringen:

– Vårt kontor i Stockholm är Hendersons senaste etablering i vårt europeiska nätverk. Vår grupp i Stockholm har stor erfarenhet från den nordiska marknaden då det gäller fondförvaltning, investeringar, fastighetsutveckling, kapitalförvaltning och leasing. Vi har nu full kapacitet att skapa mervärden i vår befintliga portfölj, då det handlar om fastighetsutveckling och installationsteknik för våra hyresgäster, samtidigt som vi försöker finna nya investeringsmöjligheter.