4 april 2020
torsdag, 21 mars 2013 15:09

Matti Kataja, ny chef för kommunikation på White

Skrivet av 
alt

 

Matti Kataja, bilden ovan, är ny chef för kommunikation på White arkitekter. Han kommer närmast från PR-byrån Prime där han har arbetat med publicitet och kring frågor om public affairs.

 

– White vann nyligen arkitekttävlingen om framtidens Kiruna i hård internationell konkurrens, det har fått stor uppmärksamhet i svenska medier. En av mina uppgifter nu är att skapa publicitet kring det och andra av Whites projekt internationellt, säger Matti Kataja, kommunikationschef på White.

 

På Prime arbetade Matti Kataja med mediekontakter, marknadsföring, opinionsbildning och kriskommunikation. Parallellt med konsultjobbet har han även undervisat i PR vid Berghs School of Communication i Stockholm och vid Umeå universitet. Han har även en bakgrund som pressekreterare för Vänsterpartiets tidigare partiledare Lars Ohly.

 

– Kommunikation är en framgångsfaktor för att vi ska bli det ledande Skandinaviska arkitektkontoret på den internationella marknaden. Med Mattis bakgrund och gedigna erfarenhet växlar vi upp ytterligare i vår dialog med omvärlden, säger Monica von Schmalensee, vd på White.

 

Under sina drygt fyra år på Prime har Matti Kataja arbetat mycket med miljö- och hållbarhetsfrågor. De erfarenheterna tar han med sig i sin nya roll på White, som är marknadsledare inom hållbar arkitektur.

 

– Jag sökte mig till White för att få jobba på ett värderingsstyrt företag som tar hållbarhetsfrågorna på allvar och som redan idag levererar lösningar för hur framtidens städer ska byggas och planeras för att kunna fungera, säger Matti Kataja.

 

White har över 700 medarbetare i Sverige, Danmark, Norge och England. Företaget är Skandinaviens största arkitektkontor och det tredje största i Europa.