19 mars 2019
torsdag, 18 oktober 2018 12:02

Logicenters expanderar i Viared

Skrivet av 
alt
Logicenters och Speed Groups nya logisikanläggning i Viared utanför Borås blir den största miljöklassade anläggningen i Norden.


Logicenters nyligen färdigställda anläggning om 38.000 kvm som uppförts för Speed Groups räkning i Viared strax utanför Borås ska genast expandera. Hela 45.000 kvm ska tillkomma och resultatet ska tillgodose Speed Groups fortsatta behov av mer logistikyta. Logistikanläggningen kommer att bli en halv kilometer lång, på Prognosgatan med bra skyltläge längs med riksväg 40.
    

– Det är stort för oss att påbörja utvecklingen av det som i slutändan ska bli vår i särklass största anläggning. Den kommer att bli större än vad Globen är i volym, dessutom i ett av Sveriges bästa logistiklägen. Detta är vår sjätte fastighet i Viared och vi fortsätter att investera här för att vi har en god relation med Borås Stad. De är snabbfotade, framåtsträvande och satsar själva mycket på industriområdet, vilket är viktigt med tanke det fortsatta logistikbehovet, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head, Logicenters.
    

Speed Group räknar med att fem större kunder kommer att fylla de blivande 83.000 kvm och att cirka 200 arbetstillfällen kan skapas till följd av expansionen.