27 januari 2020
onsdag, 16 januari 2019 12:20

Balder köper två fastigheter av Rica

Skrivet av 

Scandic vid Stortorget i Malmö innehåller 80 rum.Scandic No. 25 i Göteborg har 112 rum, endast 300 meter från Centralstationen.

 


Balder Kommersiella Fastigheter AB har köpt samtliga aktier i bolagen för i Rica Malmö AB och Rica Göteborg AB, bolag som har ägt hotellfastigheterna för Scandic Stortorget i Malmö och för Scandic No. 25 i Göteborg. Någon köpeskilling har inte publicerats.

 

I ett pressmeddelande säger Gisle Evensen, vd för Rica Eiendom Holding AS:

– Vi har ägt de två nu sålda hotellfastigheterna i många år och vi är nöjda med transaktionen och dess resultat. Balder har tagit över två välskötta hotell i två av Sveriges största städer. I vår portfölj har vi endast haft kvar dessa två hotellfastigheter i Sverige och försäljningen är en naturlig anpassning av vår portfölj efter försäljningen av Scandic Kristiansund 2018.

 

Efter försäljningen äger Rica Eiendom Holding totalt 19 fastigheter i Norge om 168.000 kvm, varav 16 fastigheter är uthyrda till Scandic Hotels. Scandic Stortorget i Malmö har 80 rum och medan Scandic No. 25 i Göteborg, 300 meter från Centralstationen, har 112 rum.

 

Efter förvärvet äger Balder totalt 50 hotellfastigheter. I transaktionen har Heilo Eiendom AS har varit rådgivare för Rica Eiendom Holding.