6 december 2019
måndag, 11 februari 2019 18:54

Patrizia säljer i Helsingfors för 430 Mkr

Skrivet av 

 

Efter försäljningen av Itämerenkatu 5, om 8.800 kvm i Helsingfors, äger Patrizia Immobilien AG fortfarande över 55.000 kvm av uthyrningsbara lokaler i Finland.

 


Patrizia Immobilien AG, den globala samarbetspartnern för paneuropeiska fastighetsinvesteringar, meddelar att den har slutfört försäljningen av en kontorsbyggnad på Itämerenkatu 5 i Helsingfors för 41 MEUR, cirka 430 Mkr. Fastigheten såldes till en finsk investeringsfond, Special Investment Fund eQ Finnish Real Estate.

 

Itämerenkatu 5, som uppfördes 2005, är en kontorsfastighet i flera byggnader, omfattande totalt 8.800 kvm, i det populära kontorsområdet Ruoholahti, nära Helsingfors centrum.

 

Efter förvärvet av fastigheten i juli 2016 genomförde Patrizia ett omfattande förvaltningsprogram, inklusive energieffektiviseringsarbeten och en fullständig renovering av restaurangen och lobbyn. Patrizia lyckades slutföra ett antal framgångsrika uthyrningar. Fastigheten uppnådde också ett LEED Gold-certifikat i augusti 2017.


Essi Sten, landschef och chef för kapitalförvaltning Patrizia, Finland säger i en kommentar:

– Vi har omvandlat fastigheten till ett uppskattat kontor i Helsingfors och vi tror att det nu är rätt tid att utnyttja marknadsvillkoren och kapitalisera det värde vi har skapats. Vi äger fortfarande över 55.000 kvm av uthyrningsbara lokaler i Finland, vilka i stor utsträckning består av kontor i huvudstadsregionen. Vi ser nu att vi aktivt kan förvärva fler fastighetstillgångar inom flera sektorer.

 

Patrizias rådgivare var Hannes Snellmann (juridik), PwC (finansiell) och JLL (kommersiell).

 

Patrizia förvaltar fastigheter i Europa till ett värde om cirka 14,5 miljarder euro, cirka 152 Mdr kr.